Nieuws

TEVREDENHEID OVER TRAININGSKAMP

Trainer Maurice Steijn kijkt zeer content terug op het trainingskamp in Den Haag. "We hebben goed getraind, hebben twee goeie oefenwedstrijden gespeeld. Dat geeft een prima gevoel. Bovendien hebben we de juiste combinatie gevonden van hard trainen en leuke dingen met elkaar doen, dus al met al is het een heel geslaagd trainingskamp geweest.” Met dank aan ADO, dat het stadion ter beschikking stelde van VVV-Venlo. Opvallend. Normaal gesproken worden beide clubs concurrenten die in de competitie vergelijkbare doelen hebben. "Absoluut”, beseft Steijn. "Het is dan ook een onwijs mooie geste van de club dat dit allemaal kon en mocht. We hadden bovendien een uitstekend hotel. Ja, een prima geslaagd trainingskamp.”

Er werden tal van gesprekken gevoerd tussen staf en spelers. "Met name over afspraken binnen het veld, discipline buiten het veld, dat soort dingen. Eigenlijk is er een week lang geen onvertogen woord gevallen.”

De vraag is of VVV-Venlo een voorsprong heeft op de overige teams die normaal gesproken in ‘het rechter rijtje’ gaan bivakkeren. Het team dat vorig seizoen kampioen werd in de Jupiler League staat immers in grote lijnen nog op het veld. Een ingespeeld geheel. "Dat is zeker zo”, zegt Steijn, "maar het is ook zo dat niemand van dit team in de eredivisie heeft gespeeld. We moeten afwachten of ze goed genoeg zijn, maar ik heb daar heel veel vertrouwen in. Het moet natuurlijk wel allemaal nog blijken.” De nieuwelingen die tot nu toe zijn aangetrokken, zijn dan ook spelers die een welkome aanvulling vormen op de kampioensploeg van vorig seizoen.

Het trainingskamp zit erop, de eerste drie oefenwedstrijden zijn gespeeld. Het team dat op 12 augustus tegen Sparta Rotterdam aan de aftrap zal staan in het eerste eredivisieduel sinds ruim vier jaar krijgt steeds meer gestalte. Er is nog genoeg werk aan de winkel, maar het gevoel is goed!

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec