Nieuws

SLOEF: INTERVIEW MET JOEY SLEEGERS

Joey Sleegers: "Ooit droomde hij van De Kuip, nu speelt hij in De Koel…”
Geboren: 20-07-1994, Helmond. Clubs: HVV Helmond, RKC Waalwijk, Feyenoord, FC Eindhoven, N.E.C. Nijmegen, VVV-Venlo. Dit seizoen gehuurd van N.E.C. Nijmegen.

Als 4-jarig jongetje begon Joey te voetballen bij HVV Helmond, waar ooit zijn vader Toon ook voetbalde, toen kwam de club nog uit in de eerste klasse. Vader Toon speelt een belangrijke rol in de voetbalcarrière van zoon Joey. De familie Sleegers had en heeft nog steeds een stacaravan staan op de Camping Heldense Bossen in Helden-Panningen en laat daar nou toevallig ook een scout van RKC Waalwijk, toen nog spelend in de Eredivisie, een plekje hebben. Tijdens een voetbaltoernooitje valt de 8-jarige Joey op en hij wordt uitgenodigd voor een proeftraining. Met als resultaat dat vader Toon hem, na gedane arbeid in de bouw, vier jaar lang naar Waalwijk bracht. "Hij haalde mij na school op en rond een uur of negen waren we weer thuis.”

Vader Toon en moeder Adeliet hebben naast Joey ook nog een dochter, Mandy. "Zij is niet zo sportief aangelegd. Ze heeft wel altijd gedanst, maar ze heeft nu een zoontje van 2 jaar, Jayden. Samen met haar man Jeroen komt ze wel altijd kijken als ik speel. Mijn vader is bij elke wedstrijd aanwezig en mijn moeder ook meestal. Ja, we hebben een hechte familieband, mijn vader heeft veel broers en die zijn er ook altijd bij, ik heb altijd een hele supportersschare op de tribune zitten.”

Belangrijkste supporter
Maar zijn belangrijkste supporter heeft hij overgehouden aan zijn periode bij Feyenoord. "In het laatste jaar dat ik bij Feyenoord was heb ik mijn vriendin Rochelle leren kennen. Zij komt uit Rhoon, een plaatsje in de buurt van Rotterdam, zij doet aan fitness en modellenwerk. We wonen nu een tijdje samen bij mijn ouders, want we zijn in Helmond een huis aan het bouwen. Rochelle is bijna altijd bij de wedstrijden.”

Op 12-jarige leeftijd ging Joey naar het grote Feyenoord. "Ik kon toen ook naar PSV, maar ik was op gesprek geweest bij Feyenoord en De Kuip imponeerde mij enorm. Ik dacht daar wil ik spelen. Voor mijn vader veranderde er toen heel wat. Ik werd toen namelijk thuis opgehaald door een privé-chauffeur. Ik werd tenminste het eerste opgehaald, ’s morgens vroeg, rond een uur of zeven en ’s avonds rond 19.00 uur pas terug. In die tijd leerde ik ook Morene Rutten kennen, die haalden we op in Den Bosch. Maar ik heb bij Feyenoord niet met hem in een team gespeeld, want hij is een jaar ouder dan ik. ’s Morgens trainden wij en ’s middags gingen we naar school. Ik heb daar de HAVO-opleiding afgemaakt.”

Bronzen Stier
"Als 16-jarige kreeg ik mijn eerste jeugdcontract bij Feyenoord en op mijn 19e is dat nog een keer verlengd. We trainden in de jeugd onder andere met oud-spelers als Roy Makaay, Pierre van Hooijdonk en Gaston Taument. Ik heb twee jaar met de selectie getraind, onder Ronald Koeman, Fred Rutten en in de beginperiode van Giovanni van Bronckhorst, maar ik heb nooit mijn debuut mogen maken. In 2014 ben ik verhuurd aan FC Eindhoven. Daar heb ik onder trainer Jean-Paul de Jong een heel goed seizoen gespeeld. We eindigden als tweede en ik kreeg de Bronzen Stier als beste talent van de Jupiler League. Toen ik terugkwam bij Feyenoord haalden ze juist Dirk Kuyt en Eljero Elia en was het voor mij wel duidelijk dat ik niet veel aan spelen zou komen.”

N.E.C. Nijmegen
In zijn Feyenoordtijd speelde Joey voor Oranje O17, O18 en O20. In 2015 tekende hij een 3-jarig contract bij N.E.C., de club was toen net gepromoveerd naar de Eredivisie. Het eerste seizoen, onder trainer Ernest Faber, kwam hij achttien keer in actie. Onder de nieuwe trainer Hyballa kreeg hij erg weinig speelminuten. "Zoals elke speler wil ik graag spelen en die kans is bij VVV-Venlo groter dan bij N.E.C. Al was mijn beginperiode bij VVV niet zo gemakkelijk. Ik kwam pas na twee competitiewedstrijden. Het team was grotendeels in tact gebleven en draaide goed. Ik moest het dus doen met invalbeurten. Maar de laatste maanden heb ik hier helemaal mijn draai gevonden. We staan 14 punten voor op de concurrenten, dit moet hét jaar worden…!”

Hoe de toekomst voor Joey er uit gaat zien is nog onbekend. ”Volgende maand heb ik een gesprek met N.E.C. Ik heb nog een contract voor een seizoen, met nog een optie van hun kant. Eerst maar eens kampioen worden met VVV en dan eventueel terug naar N.E.C. Daar wil ik me zelf bewijzen, een goede Eredivisiespeler worden. Maar voorlopig voel ik mij bij VVV helemaal happy en wie weet wat de promotie naar de Eredivisie nog brengt…”

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec