Nieuws

KONINKLIJKE HFC - ALD VVV

Op zaterdag 13 mei gaan de ex-profs van Ald VVV weer terug naar de bakermat van het voetbal in Nederland, de Koninklijke HFC. De wedstrijd tegen de Koninklijke is inmiddels een klassieker geworden die dit jaar in Haarlem aan de legendarische Spanjaardslaan alweer zijn 8e editie beleeft. Om de feestelijkheid van dit gebeuren te onderstrepen is er een heel evenement rondom deze 'match der matchen' georganiseerd, compleet met het jazzorkest van Hans de Winter, lunch, 3e helft met hapje en drankje en een rondvaart door Haarlem. Naast alle vedetten zoals o.a. Stan Valckx, Gerrie van Rosmalen en Frans Nijssen zal ook de voorzitter van VVV-Venlo, de heer Hai Berden aanwezig zijn. Het bezoek wordt afgesloten met een diner en bierproeverij in de prachtige Haarlemse Jopenkerk. Ooit in de rijke historie (1903) speelde de Koninklijke al eens tegen VVV. In de allereerste bekerwedstrijd op Nederlandse bodem werd het maar liefst 25-0 in het voordeel van de club van Pim Mulier. Het duurde overigens tot 1999 eer er in Haarlem duidelijkheid bestond over de juiste uitspraak van de naam Mulier, op zijn Frans of op zijn Nederlands.

Het was de inmiddels overleden Venlose KNVB-voorzitter Jeu Sprengers die hierover duidelijkheid kwam geven op het 120-jarige jubileum van de Koninklijke. In zijn toespraak memoreerde hij fijntjes dat ze het in Venlo ook niet hadden over Bart CarLIER maar over Bart Carreljee, de legendarische VVVlinksbuiten uit de jaren 50. Pim Muljee dus, waarvan akte! Ald-VVV heeft gezien de imposante reputatie van Koninklijke HFC Veteranen een sterke selectie afgevaardigd. Het elftal is samengesteld uit vedetten die menig beroemde tegenstander in de Koel het leven aardig zuur konden maken. Spelers als Dick Advocaat, Keisuke Honda, Stan Valckx, Jan Verbong, John Roox, Maurice Graef en Gerrie van Rosmalen zorgden er keer op keer voor dat zelfs Ajax, Feijenoord en PSV met lege handen uit de Koel moesten vertrekken.

Op Dick Advocaat en Keisuke Honda na zullen al deze vedetten nog één keer in Haarlem acte de présence geven. Na de wedstrijd is er ‘kratjes stapelen’ in het clubhuis van de Koninklijke en aansluitend is er een rondvaart door de Haarlemse grachten. De muziek van het Jazzorkest van Hans de Winter zal daarbij de tijden van Bert Haanstra doen herleven. Daarna zal er tijdens het diner en de bierproeverij in de iconische Jopenkerk ongetwijfeld nog lang over de wedstrijd nagepraat worden...

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec